A torta édesapam születésnapjára készült igaz hogy cukorbeteg de ilyet kért vegül is igaz egy-két szelet nem árt sokat.
Nagyon finom torta föleg benne a narancslikőrös öntet a piskotan nagyon izletessé teszi.
HOZZAVALOK PISKOTAHOZ (28 cm kerek tepsi adagja )
Sárga piskotahoz(1 nagy amit kettévagom)
10 db Tojás
15 n.kanál Cukor
5 n.k Olaj
15 n.k Liszt
késhegyni Sütöpor
piskota öntet
2dcl narancslikőr
1dcl narancsszirup
1nagy narancs leve
Fehér piskota 1db
6 Tojás fehérje
6 n.k Cukor
6 n.k Mandula
1 n.k Liszt
Krém
6 Tojás sárgája
6 n.k Cukor
1 Puding
2,5dcl Tej
300gr Margarin
Csoki leönteshez
300-350gr fözöcsoki
10-12 n.k olaj
Torta elkészitése
Elöször a sárga piskotat készitjuk el a szokásos modon lassú tüzön sütjük kb 160 fokon mert vastagabb es hogy a közepe is megsüljön.Ha kihült ketöbe vagjuk.Megcsináljuk az öntetet a 2dcl narancslikőrt vagy rumot 1 dcl narancsszirupot es 1 nagy narancs levét jol összemelegitjük majd raöntjük a sárga piskotákra.
Majd a fehér piskótát készitjük a tojás fehérjét fölverjük hozzátesszük a cukrot,tovább verjük majd a lisztet ovatossan belekeverjük és betehetjük sütni 180 fokon.
Mostmár csak a krém maradt göz fölött megfözzük a tojásokat cukorral.Hülni hagyni.2dcl tejet fetenni melegiteni addig a pudingport egy vanilias cukorral meg egy keveske tejjel csomomentesre elkeverni és a forni kezdő tejhez önteni állando kevrés mellett.Még ez is hül addig fölverni a margarint egy kanál porcukorral majd a végén mind egybe jól fölverni.
Torta összeálitása
Leöntött sárga piskota-krém-fehér piskota-krém-sárga p.-fölmaradt kremmel körbekenjük
A tetejére fölolvasztott csoki lassan kenni rá nem kell sietni mert ha nagyon meleg mind lecsurog.
Nagyon finom torta föleg benne a narancslikőrös öntet a piskotan nagyon izletessé teszi.
HOZZAVALOK PISKOTAHOZ (28 cm kerek tepsi adagja )
Sárga piskotahoz(1 nagy amit kettévagom)
10 db Tojás
15 n.kanál Cukor
5 n.k Olaj
15 n.k Liszt
késhegyni Sütöpor
piskota öntet
2dcl narancslikőr
1dcl narancsszirup
1nagy narancs leve
Fehér piskota 1db
6 Tojás fehérje
6 n.k Cukor
6 n.k Mandula
1 n.k Liszt
Krém
6 Tojás sárgája
6 n.k Cukor
1 Puding
2,5dcl Tej
300gr Margarin
Csoki leönteshez
300-350gr fözöcsoki
10-12 n.k olaj
Torta elkészitése
Elöször a sárga piskotat készitjuk el a szokásos modon lassú tüzön sütjük kb 160 fokon mert vastagabb es hogy a közepe is megsüljön.Ha kihült ketöbe vagjuk.Megcsináljuk az öntetet a 2dcl narancslikőrt vagy rumot 1 dcl narancsszirupot es 1 nagy narancs levét jol összemelegitjük majd raöntjük a sárga piskotákra.
Majd a fehér piskótát készitjük a tojás fehérjét fölverjük hozzátesszük a cukrot,tovább verjük majd a lisztet ovatossan belekeverjük és betehetjük sütni 180 fokon.
Mostmár csak a krém maradt göz fölött megfözzük a tojásokat cukorral.Hülni hagyni.2dcl tejet fetenni melegiteni addig a pudingport egy vanilias cukorral meg egy keveske tejjel csomomentesre elkeverni és a forni kezdő tejhez önteni állando kevrés mellett.Még ez is hül addig fölverni a margarint egy kanál porcukorral majd a végén mind egybe jól fölverni.
Torta összeálitása
Leöntött sárga piskota-krém-fehér piskota-krém-sárga p.-fölmaradt kremmel körbekenjük
A tetejére fölolvasztott csoki lassan kenni rá nem kell sietni mert ha nagyon meleg mind lecsurog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése