2011. október 3., hétfő

Kenedi torta-ahogy én szeretem

A torta édesapam születésnapjára készült igaz hogy cukorbeteg de ilyet kért vegül is igaz egy-két szelet nem árt sokat.
Nagyon finom torta föleg benne a narancslikőrös öntet a piskotan nagyon izletessé teszi.

HOZZAVALOK PISKOTAHOZ (28 cm kerek tepsi adagja )
Sárga piskotahoz(1 nagy amit kettévagom)

10 db            Tojás
15 n.kanál     Cukor
5   n.k           Olaj
15 n.k           Liszt
késhegyni      Sütöpor
piskota öntet
2dcl              narancslikőr
1dcl              narancsszirup
1nagy narancs leve

Fehér piskota 1db
6                  Tojás fehérje
6 n.k            Cukor
6 n.k            Mandula
1 n.k             Liszt

Krém
6                 Tojás sárgája
6 n.k           Cukor
1                 Puding
2,5dcl         Tej
300gr          Margarin
Csoki leönteshez
300-350gr   fözöcsoki
10-12 n.k    olaj

 Torta elkészitése

Elöször a sárga piskotat készitjuk el a szokásos modon lassú tüzön sütjük kb 160 fokon  mert vastagabb es hogy a közepe is megsüljön.Ha kihült ketöbe vagjuk.Megcsináljuk az öntetet a 2dcl narancslikőrt vagy rumot 1 dcl narancsszirupot es 1 nagy narancs levét jol összemelegitjük majd raöntjük a sárga piskotákra.

Majd a fehér piskótát készitjük a tojás fehérjét fölverjük hozzátesszük a cukrot,tovább verjük majd a lisztet ovatossan belekeverjük és betehetjük sütni 180 fokon.
Mostmár csak a krém maradt göz fölött megfözzük a tojásokat cukorral.Hülni hagyni.2dcl tejet fetenni melegiteni addig a pudingport egy vanilias cukorral meg egy keveske tejjel csomomentesre elkeverni és a forni kezdő tejhez önteni állando kevrés mellett.Még ez is hül addig fölverni a margarint egy kanál porcukorral majd a végén mind egybe jól fölverni.
Torta összeálitása

Leöntött sárga piskota-krém-fehér piskota-krém-sárga p.-fölmaradt kremmel körbekenjük
A tetejére fölolvasztott csoki lassan kenni rá nem kell sietni mert ha nagyon meleg mind lecsurog.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése