2011. október 5., szerda

Hamis dobos torta

Imádom a pörkölt cukor részét a dobos tortán de a piskotáját egy kicsit másként csinaltam és nagyon  finom lett.Én most téglalap alakúra csináltam de az igazi dobos kerek alakú.

Piskota (egy nagyobb tepsibe amit haromra osszuk)

12 db       Tojás
12 n.k      Cukor
12 n.k      Dió
Fölverni a tojás fehérjét majd beletenni egyenként 12 kanál cukrot.Ha fölverődött belekeverni a tojásárgáját majd a diót.Sütni 18ö fokon.Ha kihült haromba vagni .Itt a három közul az egyik látható.

Krém

7         Tojássárgája
7n.k     Cukor
250gr   Margarin
100gr   Főzőcsoki
 A tojásárgáját a cukorral fözni gőzön ha már majdnem kész hozzáadni 100gr csokit.Hülni hagyni majd ha kihült fölverni a margarint és összekeverni a tojásárgájával.Lekenni vele a piskotákat.

Pörköltcukor

200-250gr   Cukor
 A cukrot lassú tüzre tenni pörkölni...


 ..addig ilyen barnás nem lessz....
 ..és ovatossan öntjük a piskótára amit sütőpapirra rakjuk ami lefojik leválasszuk vajas krémmel
 ..vajas késsel fölvágjuk a szeleteket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése